Isnin, 26 Disember 2011

KEMPEN BOIKOT PRODUK KELUARAN MELAYU TERBONGKAR... Masih Tak Sedar Agenda Mereka?

EMAIL PANAS DARI PENGGUNA MELAYU : ORANG CINA BOIKOT PRODUK MELAYU
Written by Administrator   

Kini tersebar luas di Internet tentang seruan dari segelintir kaum Cina yang menggesa bangsanyauntuk tidak memberi sokongan kepada perniagaan melayu lebih-lebih lagi yang berkaitan denganpersatuan Islam dan Melayu. Email yang diforwardkan kepada saya menyeru agar memboikotroti Gardenia kerana dimiliki Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary(BERNAS) dan ramai orang Melayumempunyai kepentingan dalam perniagaan tersebut.

Kebanyakkan kenyataan yang disebarkan bukan sahaja tidak berlandaskan fakta malahan ditokoktambah dengan kata-kata provokasi, antaranya menyatakan masyarakat Cina sering dianiyai olehorang Melayu, perniagaan milik Raja Gula Robert Kuok disabotaj oleh Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary.

IKLAN BOIKOT PRODUK MELAYU DAN SOKONG PRODUK CINA DILANCARKAN DI FORUM DAN BLOG MEREKA


Kerana rakus dengan keuntungan perniagaan, mereka mencetuskan propaganda denganmengharapkan simpati dari kaum mereka! Kini mereka telah melampaui batasan denganmencetuskan sentimen perkauman, ada yang melontarkan kata-kata penghinaan seperti “PERGIMATI MELAYU BABI”, “MELAYU BODOH” dan sebagainya.

Jika taktik kotor ini berterusan, dikhuatiri bukan sahaja akan memberikan kesan kepada perniagaanmilik Bumiputera malahan bakal mencetuskan kebencian & perbalahan antara kaum.Kita lihat sendiri apa yang mereka katakan?:

ALL MALAYSIAN MUST KNOW THAT LAST TIME GARDENIA BUYS FLOUR FROM FEDERAL FLOUR MILL(FMM). RECENTLY GARDENIA WAS ACQUIRED BY BERNAS AND THE FIRST THING THEY DO IS THEY STOP BUYING FLOUR FROM FFM BECAUSE FFM BELONGS TO ROBERT KUOK. NOW, YOU ALL KNOW WHY ROBERT KUOK NEEDS TO LAUNCH THE MASSIMO BREAD.
MALAYS IS TAKING OVER OUR (THE CHINESE BUSINESSMAN) PROPERTY.THIS BUMI, THEY CAN’T TAKE AWAY PEOPLE’S BUSINESS THEY WILL TAKE AWAY PEOPLE’S BIG CUSTOMER. DO THEY REALLY HATE THE CHINESE BUSINESSMEN SO MUCH?PLEASE FORWARD THIS MESSAGE TO ALL THE MALAYSIAN CHINESE. USE THE UNITED STRENGTH OF CHINESE TO SEND GARDENIA TO HOLLAND (MAKSUDNYA BOIKOT GARDENIA).kenyataan dalam facebook mereka.


Baca selanjutnya di sini...

0 ulasan: